Dobrou chuť ve spolek! – Tvarohová bábovka


Tvarohovou bábovku osobně moc nemusím. Ostatní členové rodiny ji ale milují, a protože jsem se připojila k #bábovkovávýzva, kterou uspořádala na svém instagramovém profilu @market.kolarik, rozhodla jsem se, že dnes upeču právě ji.


Ingredience:

300 gramů polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
180 gramů cukru
1 vanilinový cukr
250 gramů rozehřátého tuku (HERA)
1 tvaroh (250 gramů)
3 vejce

Postup:

1. Nejprve smícháme mouku s kypřicím práškem.
2. Poté přidáme ostatní suroviny.
3. Ze tří vajec přidáme do těsta 3 žloutky, z bílků ušleháme sníh.
4. Smícháme těsto se žloutky, a přidáme vyšlehaný sníh.

Vyšlehaný sníh by měl být hezky tuhý a pevný.
Kdybyste otočili nádobu dnem vzhůru, neměl by vypadnout.


5. Předehřejeme troubu na 180°. Já peču na oboje pečení a s horkým vzduchem.
6. Rozehřátým tukem vymažte formu a pořádně vysypte hrubou moukou.

U bábovky je velmi důležité, aby byla forma pečlivě a pořádně vymaštěná a vysypaná.

7. Bábovku dáme péct do rozehřáté trouby. Pečeme na 150° cca 45 minut.

Dobrou chuť! :)

PS: V některém z příštích receptů se můžete těšit i na klasickou mramorovou bábovku.

Komentáře

Oblíbené příspěvky