Řezy Himaláje
Období vánočního cukroví máme za sebou a je čas se podívat zase zpět na koláče a řezy. Pokud máte rádi tvaroh a kakao, jsou pro vás řezy Himaláje tou pravou volbou.
ingredience
kakaové těsto
2 hrnky hladké mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 hrnek cukru krupice
3 lžíce kakaa
2 celá vejce
3 lžíce rumu
1 hrnek mléka
Tyto řezy jsou na přípravu velmi jednoduché, neboť místo
měření a vážení nám opět poslouží cca 250 ml hrnek a polévková lžíce.
Další výhodou těchto řezů je, že všechny ingredience můžete
smíchat dohromady, aniž byste například museli šlehat zvlášť bílky.
Jediné co je dobré udělat jako první, je smíchat si nejprve
mouku s kypřicím práškem a až poté přidat zbylé přísady.
Pro perfektní promíchání bez hrudek doporučuji použít ruční
mixér nebo robota. 😊
tvarohové těsto
500 g tvarohu
1 vanilkový puding
1 vanilkový cukr
1 hrnek mléka
1 hrnek mléka
2 celá vejce
postup
1. Připravíme si obě těsta.
2. Na vymazaný a vysypaný hluboký plech (či koláčovou formu)
nalijeme ¾ kakaového těsta.
3. Následně do něj nalijeme celé tvarohové těsto.
5. Péct dáme do předehřáté trouby na 150°
asi 40 minut (± záleží na troubě). Pozor, pokud zkoušíte špejlí, zda je těsto hotové, zkontrolujte,
zda pícháte do kakaového těsta. Tvarohové těsto bude po celou dobu pečení (a poté
až do vychladnutí) mírně rosolovité. Pokud se bojíte, že se vám tvarohové těsto
v troubě „připálí“ můžete po cca 20 minutách přikrýt koláč alobalem.
6. Upečený koláč necháme vychladnout, aby se nám nerozpadal.
Komentáře
Okomentovat