Halina Pawlowská – Zanzibar aneb První světový průvodce Haliny Pawlowské


Prázdniny už sice skončily a léto nám také pomalu dává vale, ale na knížku od Haliny Pawlowské není nikdy pozdě. A co třeba právě Zanzibar aneb První světový průvodce? Třeba si přečtete o místech, které jste letos o prázdninách navštívili i vy.

Halina Pawlowská je známá spisovatelka a scénáristka. Kdo by neznal její román a následně i film Díky za každé nové ráno…

Zanzibar se ale od jejich předchozích knížek podstatně liší. Se vtipem a nadhledem popisuje místa a města Evropy i světa. Mimo jiné například: Řím, Vídeň, Toskánsko, New York, Paříž,…

Pawlowská v kapitolách popisuje nejen navštívenou krajinu, ale i setkání s tamními obyvateli, dalšími turisty, kuchyni a tipy, co kde navštívit. Prostě to, co by měl obsahovat každý cestopis. Tento je ovšem doplněný recepty místní kuchyně a typickým humorem, kterým Pawlowská oplývá.

Zanzibar vyšel v roce 2008 v nakladatelství Motto, stejně jako další knížky Pawlowské. Ke grafickému zpracování obálky si přizvala Eriku Bornovou, s níž se spojila i při knihách starších.

Knížku jsem dostala jako dárek a musím říct, že jsem po ní už dlouho pokukovala. Pokud hledáte oddychovou četbu, s Halinou Pawlowskou rozhodně nešlápnete vedle. 

Hodnocení: 9 z 10


zapisky_blondyny_vesnicky


Webové odkazy


Komentáře

Oblíbené příspěvky