Dobrou chuť vespolek! – Rafaelo na plech
Dlouho jsem zvažovala, zda se pustit do nějaké kulinářské
rubriky. Jsem sice nadšená labužnice, na jídle se nenechám šidit a miluji
pečení, ale jinak jsem amatér. Nechci si hrát na velkého kuchaře ani cukráře. A
tak vám v téhle nové rubrice budu přinášet jednoduché recepty, které vám
určitě zachutnají!
A hned první recept, který vám ukážu, bude extra snadný a
bude vonět po kokosu.
Ingredience:
- na jeden hluboký plech
2 hrnky polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
1 vanilinový cukr
½ hrnku cukr krystal
2 celá vejce
1 hrnek mléka
½ hrnku oleje
2 lžíce rumu
2 lžíce rumu
pozn.: Jako měrku beru klasický 250 ml hrneček
Posyp:
1 hrnek kokosu + ½ cukru krystal
1 smetana ke šlehání (30% a více)
Postup:
Tyto řezy jsou extrémně jednoduché na přípravu.
1. Smíchejte mouku s kypřicím práškem.
2. Přidejte ostatní suroviny.
3. Řádně promíchejte.
4. Dejte na plech.
5. Posypte plech s těstem směsí z kokosu a cukru.
6. Dejte péct do rozehřáté trouby.
7. Pečte na 170° asi 25 minut (- každá trouba peče přeci
jen trochu jinak… Po 20 minutách zkuste do těsta píchnout špejlí, jestli se
těsto lepí.). Kokos s cukrem během pečení krásně zhnědne.
8. Na upečené řezy, ještě horké, nalijeme rovnoměrně jednu
šlehačku.
A dobrou chuť!
PS: Celý recept jsem udělala i v bezlepkové a
bezlaktózové podobě. Jen jsem místo mléka dala bezlaktózovou zakysanou smetanu.
😊
Komentáře
Okomentovat