Tipy blonďaté kávomilky: Café Mandala, Hlinsko

Jak jsem vám v nedávném článku slíbila, vracím se do hlineckého Betléma na kávu, do Café Mandala. Stylově zařízená kavárnička v jedné z roubenek se nachází přímo u řeky Chrudimky.



NÁZEV: Café Mandala

KDE KAVÁRNU NAJDETE: Budovcovo nábřeží 63, Hlinsko



ANOTACE

Jelikož se jedná primárně o kavárnu, největší výběr vás čeká samozřejmě v kávách, ať už klasických, nebo v bezkofeinových podobách.

Na své si ale přijdou také milovníci čajů, v létě domácích limonád, či trochu lihovatějšího pití od vína po Žufánka.

Pokud vás bude honit mlsná, vybrat si můžete z několika druhů koláčů a dortů (sladkých i slaných), které si nechávají upéct od několika místních cukrářek.

Pro zajímavost, některé koláče jsou jen veganské, některé v bezlepkové podobě.

Jak jsem již zmínila, kavárna je v prostorách roubenky, která ovšem není nikterak velká. Proto se vám, zejména v zimních měsících, může stát, že bude její kapacita plně obsazená. V letních měsících ale budete mít jistě více šancí – travnatý prostor před kavárnou se totiž promění na příjemné venkovní posezení.



Milým bonusem je to, že každý zákazník si může sám natočit vodu ze skleněného zásobníku a nemusí tak za ni platit.  

CO JSEM OCHUTNALA

Café Mandala patří mezi naše oblíbené kavárny, do kterých jsme zamířili již vícekrát. Vyjmenovat tedy všechno, co jsme z její nabídky okusili, by bylo asi náročné.

Tak alespoň přidávám fotky z našich návštěv.







CELKOVÁ ATMOSFÉRA

Ačkoliv vy se nejspíš budete v chaloupce cítit pohodově a jakoby na návštěvě v minulém století, personál bude kmitat o sto šest. Díky (kvůli) tomu, že v Hlinsku je v podstatě jedinou kavárnou Café Mandala, nedostatkem zákazníků netrpí.

Pokud byste čekali přemrštěné ceny za domácí dorty a kávu, vyvedu vás z omylu. Za cappuccino zaplatíte 45 Kč, za espresso 38 Kč.

Doporučuji spojit návštěvu kavárny s prohlídkou samotného hlineckého Betlému, či blízkého skanzenu na Veselém Kopci, aby byla atmosféra dávných časů celistvá a prožitá úplně. Odkaz na cestování po skanzenu naleznete zde.

HODNOCENÍ: 9 z 10




OTEVÍRACÍ DOBA

ÚT – SO

11:00 – 18:00

 

NE

13:00 – 18:00


!! POZOR! V ZIMNÍ SEZÓNĚ SE OTEVÍRACÍ DOBA TROCHU UPRAVUJE. O ZMĚNĚ VÁS BUDU INFORMOVAT. ANEBO SLEDUJTE CAFÉ MANDALA NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH.

WEBOVÉ ODKAZY

Webové stránky kavárny

Facebook

Instagram

Komentáře

Oblíbené příspěvky