fejetonování: Nejdůvěrnější kamarádka


Dnes slavíme Mezinárodní den spodního prádla. A tak jsem oprášila krátký fejeton, který jsem si před pár lety jen tak pro sebe napsala.

zdroj obrázku: www.pixabay.com

Každé ráno pro ni sáhnu do prvního šuplete. Vybírám ji ovšem s rozvahou, neboť nevhodně zvolená by mohla způsobit módní faux pas.

Má nejdůvěrnější a nejvěrnější kamarádka. Je se mnou celý den. Jen večer a v noci si od sebe chceme odpočinout. Ráno se ale opět shledáme a obě se těšíme, co nám přinese nový den.

Dnes jen můžeme děkovat tomu, kdo ji vymyslel; jemné a nekousavé materiály, pevné tvary a luxusní provedení. Ženy před sto lety by nám záviděly! 
Bůh žehnej tomu, že korzetům odzvonilo. Přišly jsme sice o dokonalý vosí pas, téměř bez námahy, a napěchovaný dekolt, za to jsme získaly možnost volně dýchat, neotlačená žebra, nezdeformovaná záda a velmi rychlou a snadnou manipulaci při jejím oblékání i svlékání. 
A ten vosí pas si musíme zasloužit cvičením. 
Zkrátka, pro krásu se musí trpět v každé době.

Doba jde naštěstí dopředu. Díky vynálezům a vychytávkám máme život jednodušší. À propos, moc by mě zajímalo, zda dostali Nobelovku ti, kteří vynalezli třeba pračku a myčku…

 A doba přinesla naštěstí i ji. Podporu, okrasu a nepostradatelnou součást šatníku snad každé ženy. 

Prostě ji – podprsenku.


Komentáře

Oblíbené příspěvky