Koláč s ovocem, smetanou a pudingem
Když už se nemůžete dočkat jara a tepla, jako já, upečte si alespoň koláč s ovocem. A nejlépe hezky s domácím – třeba s kompotem.
ingredience
25 dkg
polohrubé mouky
20 dkg cukru
krystal
1 kypřicí
prášek do pečiva
3 lžíce rumu
4 vejce
10 lžic
oleje
5 lžic teplé
vody
1 šlehačka
ke šlehání (30% a více)
1 zakysaná
smetana
3 lžíce cukru
moučky
1 vanilkový
puding
500 ml šťávy
z ovoce
postup
1. Mohlo by se zdát, že těsto je klasické piškotové. My mu
ale říkáme falešný piškot, protože do něj patří i olej. I přesto je ale potřeba
k těstu přistupovat hezky pomalu. Nejprve smícháme mouku s kypřicím
práškem a s cukrem.
3. Následně vmícháme ušlehané žloutky k mouce, přidáme
rum a poté vmícháme ušlehaný sníh.
4. Těsto dáme na vysypanou formu (nebo hluboký plech) a dáme
péct do předehřáté trouby.
6. Po upečení musíme korpus nechat vychladnout. Mezitím si necháme
okapat ovoce z kompotu.
8. Šťávu z kompotu použijeme k výrobě pudingu. Pokud
nemáme celých 500 ml šťávy, doplníme vodou.
9. Uvařený puding hned rovnoměrně roznášíme na koláč. Udělá tak
krásnou krustu.
Komentáře
Okomentovat