Řezy Himaláje


Období vánočního cukroví máme za sebou a je čas se podívat zase zpět na koláče a řezy. Pokud máte rádi tvaroh a kakao, jsou pro vás řezy Himaláje tou pravou volbou.


ingredience

kakaové těsto

2 hrnky hladké mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 hrnek cukru krupice
3 lžíce kakaa
2 celá vejce
3 lžíce rumu
1 hrnek mléka
½ hrnku oleje

Tyto řezy jsou na přípravu velmi jednoduché, neboť místo měření a vážení nám opět poslouží cca 250 ml hrnek a polévková lžíce.
Další výhodou těchto řezů je, že všechny ingredience můžete smíchat dohromady, aniž byste například museli šlehat zvlášť bílky.
Jediné co je dobré udělat jako první, je smíchat si nejprve mouku s kypřicím práškem a až poté přidat zbylé přísady.
Pro perfektní promíchání bez hrudek doporučuji použít ruční mixér nebo robota. 😊

tvarohové těsto

500 g tvarohu
1 vanilkový puding
1 vanilkový cukr
1 hrnek mléka
2 celá vejce
Všechny přísady opět řádně promícháme. Pokud použijeme ruční mixér, opatrně! Těsto hrozně stříká!



postup

1. Připravíme si obě těsta.
2. Na vymazaný a vysypaný hluboký plech (či koláčovou formu) nalijeme ¾ kakaového těsta.
3. Následně do něj nalijeme celé tvarohové těsto.
4. A na závěr vlijeme zbytek těsta kakaového.



5. Péct dáme do předehřáté trouby na 150° asi 40 minut (± záleží na troubě). Pozor, pokud zkoušíte špejlí, zda je těsto hotové, zkontrolujte, zda pícháte do kakaového těsta. Tvarohové těsto bude po celou dobu pečení (a poté až do vychladnutí) mírně rosolovité. Pokud se bojíte, že se vám tvarohové těsto v troubě „připálí“ můžete po cca 20 minutách přikrýt koláč alobalem.
6. Upečený koláč necháme vychladnout, aby se nám nerozpadal.

Dobrou chuť! 




Komentáře

Oblíbené příspěvky