GastroTuristika: SKØG Urban Hub, Brno


Jste-li milovníky kávy, nabídne vám Brno jistě mnoho kaváren. Jste-li ale milovníky kávy a industriálních prostorů, pak je pro vás skvělá možnost: SKØG Urban Hub!

SKØG Urban Hub najdete přímo v centru. Prostor kavárny je členěn do přízemí a zvýšeného patra. Bohužel, kavárna je již natolik známá, že se nám párkrát stalo, že bylo prostě plno. Velký prostor je vzdušný a vy si můžete vyprat, zda se posadíte na k oknům na barové židle, nebo zvolíte klasické sezení u stolu, nebo v křesílkách. Zařízení odpovídá stylu celé kavárny. Tedy, nečekejte nějaké luxusní plastové nebo kožené židle a stolky. Židličky jsou klasické dřevěné (což, přiznáváme, při delším sezení není zas až tak pohodlné) a stolky jsou vyrobené buď z palet nebo dřevěných cívek.

Musím říct, že jsem si ve SKØGu dali vždycky jen kávu, domácí limonádu nebo zákusek. Zatím jsme nezkusili i další nabídku, kterou kavárna nabízí. Jedná se v podstatě i o bistro, která vám nabídne jak snídaně, burgery, polévky, nebo saláty. Co jsme tak koukali, jednalo se vždy o vegetariánské provedení. Jídla však i tak vypadala skvostně a my se na ně určitě příště zaměříme.



Jakmile se posadíte, přinese vám obsluha sklenici vody. To je velmi milé i v případě, že si nebudete přát kávu. Podání sklenice vody zdarma by měla být samozřejmost v každém občerstvovacím zařízení. Bohužel ale není.

Nabídka kávy je veliká. Vybrat si můžete i z mléka: klasického, sójového, bez laktózového. Já neodolala flat white. Skvělé! A ke kávě samozřejmě patří také zákusky. Veganský kokosový koláč s lesním ovocem či jablečný skořicový koláč neměly chybu!
V letních měsících rozhodně doporučujeme domácí limonády. Netradiční a osvěžující limonády jsou skvělé! My vyzkoušely například tymián a citron a levanduli s borůvkou. 



Obsluha byla vždy příjemná a rychlá. Ceny jsou trochu vyšší, nicméně odpovídají dnešním kavárnám. Jediná maličkost, která by možná mohla někomu vadit je to, že nápojový lístek je pouze v angličtině.

Pokud vás v Brně zastihne chuť na kafe, zamiřte do SKØG Urban Hub! Nebudete litovat.

Hodnocení: 9 z 10



Webové odkazy

Komentáře

Oblíbené příspěvky