Podzimní guilty pleasure

Podzim můžete buď milovat, nebo nenávidět. Nic mezi tím. 


Vloni jsem na blog psala fejeton o tom, jak pohlížet na podzim.
Letos se vám svěřím s mými podzimními guilty pleasures. Ačkoliv… to samotné spojení není úplně výstižné… Jak by mohlo být potěšení a radost trestuhodné, že?

1. SVÍČKY
Ano, už si můžete zapálit vonné svíčky, kápnout si do aroma lampiček vonné olejíčky a jen se koukat do plamínku a nasávat teplo a vůni.

2. VÝZDOBA
To je bod sám pro sebe. Tvoření z šípku, listí, kaštanů, tak, jako když jsme byli malí. Nevím proč, ale tvoření a dekorace z přírodnin je prostě jedinečné a naprosto mě uklidňuje.

3. VŘES
Na domácí květinu vypadá trochu netradičně, ale pokud nemáte balkony, nebo zahrádku s terasou, proč ne?

4. KAFE/ČAJ/JINÝ HORKÝ NÁPOJ
Vždy a všude. Končí období frappé , ledových káv, zmrzlin a domácích limonád. Nastává čas voňavých a teplých kafí, čajů (zkoušeli jste pečené čaje?), horkých hrušek, brusinek, griotek, punčů a svařáků.

5. BURČÁK
Tekutý poklad plný vitamínů a antioxidantů! Co víc si jen na podzim přát?  Ať je červený nebo bílý, dejte si ho alespoň skleničku! Na zdraví!

6. DEKA A TLUSTÉ PONOŽKY
Jo, není nad to se zachumlat do teplé huňaté deky, vzít si tlusté ponožky a jen tak lenošit. U knížky, fimu, burčáku….

7. KNÍŽKY S DEPRESIVNÍ ATMOSFÉROU
Podzim k tomu prostě vybízí. Brzy se stmívá, příroda je tichá, dušičky, bacily,… K tomu se prostě hodí příběh, který je od začátku plný napětí a tajemství. Detektivky, horory, psycho, s válečnou tematikou,… knihkupectví a knihovny vám nabídnou takových titulů plno. Ode mě alespoň pár knihotipů.
Anna Bolavá – Do tmy
Anna Bolavá – Ke dnu
Viktorie Hanišová – Houbařka
Alena Mornštajnová – Hotýlek


8. CUKR

Povolený doping. Čokoláda, zákusky,… vše se teď dovoluje. To, co byste půl roku předtím jedli s výčitkami, protože nastávala plavková sezóna, si teď, úplně legálně, můžete dopřát.



Komentáře

Oblíbené příspěvky