GastroTuristika: U Paluků, Chrudim


O městě Chrudim se říká, že jsou to Athény východních Čech. A přímo v srdci historického centra najdete i skvělou rodinnou restauraci U Paluků.

Restaurace U Paluků se nachází ve Filištínské ulici, kousek pod náměstím. Otevřeno mají sedm dní v týdnu, od 11:00. Každý den (včetně víkendu) si můžete vybrat z denního menu. Ve všední dny zpravidla ze tří hlavních jídel a jedné polévky, o víkendu ze dvou jídel. V obědovém čase, kdy se menu podává (tedy od 11:00 do 14:00), si nemůžete objednat pokrm ze stálé nabídky.

Restaurace umožňuje jak posezení uvnitř, tak v letních měsících sezení před restaurací. Výhodou je také terasa, která nabízí pohled na Regionální muzeum. V zimních měsících je možné sedět ještě v patře – v salónku (ten je ale přes léto nebo v případě soukromých akcí uzavřen).  I přes to je restaurace poměrně malá, a proto je v obědovém čase nutná rezervace míst.  

Je zde také možnost ubytování v apartmánu, a to přímo nad restaurací.
Parkovat můžete na nedalekém náměstí, nebo pod náměstím (u Divadla Karla Pippicha). 

Někomu se mohou zdát ceny trochu vyšší (ceny denních menu pohybují od 100 Kč), a jídla vám mohou připadat neobvyklá, či neznámá, rozhodně se vyplatí restauraci navštívit. Stojí to za to!
Na fotce vidíte krémové šafránové risotto s kuřecím steakem, rukolou a cherry rajčaty. Výborné! 

Plus skvělá a příjemná obsluha... Co víc si jen přát!
Dobrou chuť!

A něco navíc – restaurace U Paluků se dostala i na Gastromapu Lukáše Hejlíka!

Hodnocení: 10 z 10



Webové odkazy

Komentáře

Oblíbené příspěvky